Indiens * perle + den spargede perle

Tilbage

Til efteråret går turen til det andet møde i DHBF regi. Hærvejens bryggerlaug medbringer bl.a disse 2 bryg til den lejlighed. Den ene skulle er en super IPA ved navn: Indiens * Perle. Perlen består af et råbryg, hvor der ikke sparges, hvilket (troede vi) burde give en meget stærk urt - men nej - der havde vi undervurderet spargeeffekten. (Se i stedet Humlebassen 2)Ved sparging trækker man en forholdsmæssig pæn mængde sukker ud af mæsken, så forskellen mellem at sparge eller lade være er altså meget begrænset, bortset fra at man får mindre urt ved at lade være. Dette er i hvert fald gældende for de første 5-8 liter sparget urt. Perlen er der humlet MEGET KRAFTIGT med Chinook og Centennial humle, således at vi opnår en særdeles høj bitterhed på mere end 100 IBU. Halleluja... Sparges blev der og den spargede urt blev derefter brugt til en amerikansk brown ale - "Den spargede Perle". En alkoholprocent på 4,6%vol. At alkoholprocenten blev så høj skyldes at vi tilsatte 2 kg cara crystal malt til den spargede urt og lod det ligge deri 1 times tid ved 78°C. Dette gav en både mørkere og lidt stærkere øl. Moderat humlet med Centennial humle.