KONG KNAPS STRONG ALE

Tilbage

En af de sidste bryg i året 2009 er spontant blevet iværksat 21.november. Dette er et forsøgsbryg, hvor dansk basismalt og hvede fra egen bonde bruges som ingrediens. Desuden er basismalten ristet således, at der ikke er brugt specialmalte andet end 150 g syremalt. Der er således blevet ristet 500 gram basismalt i varmluftsovn på en si i 1 time ved 120°C. Malten var forinden stænket med vand. Herudaf er der kommet hvad man kan betegne som en Cara Amber malt med en tydelig smag af sukkerstoffer. Desuden er der ristet 620 gram basismalt i 1 time ved 140 °C samt 380 gram basismalt i 1 time og 15 minutter. Disse er også stænket med vand.  Dette har givet hvad man måske kunne kalde en Cara Biscuit malt. I skrevne stund mæskes der og øllet har allerede fået en flot varm orangerød farve. På humlesiden benyttes Simcoe som bitterhumle og Saaz som smagshumle. Bitterheden lander på ca. 25IBU. Kong Knaps Strong Ale ender som en Mørk Stærk Belgisk Ale med en alkoholprocent omkring 9%vol. Mon ikke julen kunne blive go' i år!