Opskrift: Imperial-IPA

Tilbage

Humlebassen Style: India pale ale (IPA) Brewer: Hærvejens Bryggerlaug
 
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1087
FG: 1016
Alcohol: 9.3 % by vol.
Colour: 17 EBC (Amber)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.62

 

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 9000 grammes
Roasted Barley 15 grammes

Mash schedule: 65°C i 75 minutter, 70°C i 20 minutter +udmask.(hæv til 77°C og hold temp. der i 10min)+sparging
 

 

Hops
Fuggle 4.8% alpha 60 grammes 60 minutes
Cascade 4.9% alpha 60 grammes 60 minutes
East Kent Golding 6.4% alpha 50 grammes 30 minutes
East Kent Golding 6.4% alpha 50 grammes 10 minutes
Fuggle 4.8% alpha 40 grammes 5 minutes

Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 16 days.
 

Comments:
 

tilsæt 9 gram klar urt sammen med første East Kent Golding-humle(2.humle!).

Tiden til at hæve mæsketemp. er incl. den totale mæskeperiode!

Tilbage