NYHEDER

 

       FORSIDEN     HVEM ER VI    VORES ØL   BRYG INFO    BRYG-LOG    DER BRYGGES    LINKS

Opdateret: 01.11.2016

Julefrokost 17. december 2016 kl.18!!

Selvom denne hjemmeside har været meget lidt aktiv i 3 år - siden november 2013, er den IKKE død. Hærvejens Bryggerlaug afholder naturligvis den traditionsrige julefrokost lørdag den 17.december hos oldermanden. I linket herunder kan man finde ud af hvad man skal have med - samt aftenens program.

 

Den særdeles traditionelle julefrokost i Hærvejens bryggerlaug afholdes hos Oldermanden på ovennævnte dato. Se her hvad DU skal have med!!

 

 

HUSK JULEFROKOST 2016

Mørk Stærk Belgier med hjemmelavet Kandis sirup

For første gang nogensinde (ifølge Keld Krarup - brygmester på TAWØL) blev mder tilsat kandis Sirup til en øl. Det har været mere almindeligt bare at tilsætte kandis i "knald"-form, men brugen af sirup er ifølge opskriftens ophavsmand - dette bryggerlaugs oldermand - det mest korrekte - det afsætter nemlig langt tydeligere og komplekse smagsspor i øllet end ren kandis .

Brygudstyret renoveret

I marts/april 2013 er vores brygudstyr blevet renoveret. Dette har bl.a betydet nye haner til bryggryderne, hvor temperaturen af urten måles i det lille rør på oversiden af hanen. Hermed er vores temperaturstyring ved brygningen blevet langt mere præcis og konstant end før, hvor vi målte temperaturen i selve mæsken, hvilket gav store problemer, pga. meget uensartet temperatur i mæsken.

Se prototypen af brygudstyret i aktion (uden de nye haner) HER.

Julefrokost for efterhånden mange år siden - 2009!!!   Fandens Grøn jul på Ans Bryghus

05. oktober 2013  blev der brygget Mørk Stærk Belgisk Ale på Ans Bryghus kaldet "Fandens Grøn Jul". Med var Finn og Henrik sammen med Jens Grøn "Post" og nøglebære Keld Krarup fra Tawøl. Ved samme lejlighed blev der brygget lidt Porse ale !!

Medlem af Dansk HåndBrygger Forbund (DHBF)

Små Onde Runde Munke 10 til DHBF-møde(21.09.2013)

Hærvejens Bryggerlaug og i særdeleshed Oldermanden har her i 2013 lagt sig i selen for at udvikle noget sublimt belgisk øl. Det skal ganske enkelt være på højde med det belgierne selv laver. Derfor brygges der belgisk øl på livet løs i form af "SMÅ ONDE RUNDE MUNKE". Vi laver en 6 (Blond), en 8 (Dubbel) og en 10 (Mørk Stærk). 

Den 21. september blev de højdepunkterne af de foreløbige udskejelser præsenteret på det 8.DHBF møde, som Hærvejens Bryggerlaug selv stod for at arrangere.

"SMÅ ONDE RUNDE MUNKE 10" er en Mørk Stærk Belgier der ifølge alle smagskyndige har den helt rigtige smagsprofil SUPERØL - og den smager af Belgien - ikke mindst takket være gæren WY3787!!

 
Den nye tappehane har specielt én helt igennem god feature, nemlig muligheden for at måle urt temperaturen via hanen, mens urten cirkulerer i forbindelse med mæskningen. Dette gør at temperaturen ikke løber løbsk.

 

 

VORES BRYGVAND

BY/Mineraler

Calcium(Ca+2) Magnesium(Mg+2)

Bicarbonat (HCO3-1)

SO4-2 Na+1 Cl-1

 Øl stil eller restalkalitet

THORNING 46 6.8 125 26 14 22 3.67°dH (restalkalitet)
KØBENHAVN 115 22 348 - - - 10.67°dH(restalkalitet)
PILSEN 10 3 3 4 3 4 Pilsener
DORTMUND 225 40 220 120 60 60 Export Lager
VIENNA 163 68 243 216 8 39 Vienna Lager
MUNICH 109 21 171 79 2 36 Oktoberfest
LONDON 52 32 104 32 86 34 British Bitter
EDINBURGH 100 18 160 105 20 45 Scottish Ale
BURTON 352 24 320 820 44 16 India Pale Ale
DUBLIN 118 4 319 54 12 19 Dry Stout

LAV RESTALKALITET :  Mellem 0-2°dH når der brygges Pilsener/Pale Ale

MIDDEL RESTALKALITET : Under 5°dH når der brygges Kölsch/Weizenbier

HØJ  RESTALKALITET : Ca. 10°dH når der brygges Stout/Skotsk Ale/Altbier

 

Beregning af alkoholprocent ved flaskning

 

(OG - FG) • 0.129 + 0.5%vol(bidrag fra sukkervand til flaskekarbonering) =  Alkoholprocent (%vol)